Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи конкурс за заемане на

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи конкурс за заемане на
Коментари Харесай

Министър Зарков насрочи конкурс за нотариуси

Министърът на правораздаването Крум Зарков насрочи конкурс за заемане на общо 52 места за нотариуси в страната, от които 42 – вакантни и 10 новооткрити, осведомят от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

В актуалната заповед министърът стимулира откриването на спомагателните места " с оглед гарантиране на еднакъв достъп на жителите до нотариални услуги и застраховане даването на нотариални услуги на територията на съответния правосъден регион, на съображение член 10, алинея 2 и алинея 4 от Закона за нотариусите и нотариалната активност по отношение на член 71 и член 66 и сл. от Административнопроцесуалния кодекс ".

Писменият изпит за състезанието ще се организира на 9 юли 2023 година, а до устния ще бъдат позволени претендентите, получили оценка не по-малко от добър (4).

Министерството на правораздаването оповести обществено на 15 ноември 2022 година плана на заповед за заемане на вакантните места по правосъдни региони и даде едномесечен период за писмени оферти и възражения по отношение на плана.

Получените в периода оферти и възражения от нотариуси, организации и жители са прегледани и разисквани обширно. Установено е, че след последния конкурс за нотариуси през 2018 година част от вакантните места за нотариуси са останали незаети, налице са и вакантни места заради пренасяне на нотариуси или загубване на дееспособност.

Министерството на правораздаването е изпратило писма до Върховен касационен съд, Нотариалната камара и СУ " Св. Климент Охридски “ за установяване на членове в състава на конкурсната комисия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР