Министърът на правосъдието използвала стара бланка, с която предшественикът й

...
Министърът на правосъдието използвала стара бланка, с която предшественикът й
Коментари Харесай

Надежда Йорданова с пореден гаф: Свикала ВСС за отстраняването на главния прокурор с copy-paste мотиви

Министърът на правораздаването употребила остаряла бланка, с която предшественикът й Янаки Стоилов сезира кадровия орган по сигнал на вътрешния министър против Иван Гешев. Правосъдният министър Надежда Йорданова е позволила сериозен гаф при свикването на Пленума на Висшия правосъден съвет за 10 март т.г. с точка единствена – разглеждане на предлагането й за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор, оповестява " Труд ". На 4 март Йорданова уведомява членовете на правосъдния съвет за идното съвещание, като стимулира настояването си против Гешев с " информация, показана от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков ". До момента обаче тя обществено не е заявявала, че сигналът й от 24 страници се базира на данни от Министерство на вътрешните работи. Това значи, че по-скоро се касае за недодялан гаф. По всичко наподобява, че Надежда Йорданова се е подписала под остарялата бланка, с която на 16 юли 2021 година нейният предходник – служебният правосъден министър Янаки Стоилов, изиска за първи път отстраняването на Гешев, точно на съображение информация, предоставена от тогавашния длъжностен вътрешен министър Бойко Рашков. Още по това време се оказа, че информацията на Рашков не е от Министерство на вътрешните работи, а е от събирани в продължение на година манипулативни изявления в медиите, политически заявления, изявленията на съперници на прокуратурата, употребявани са и прессъобщения на държавното обвиняване.
 Предложението на Н. Йорданова до Висш съдебен съвет Предложението на Н. Йорданова до Висш съдебен съвет Източник: Труд  Предложението на Я. Стоилов до Висш съдебен съвет Предложението на Я. Стоилов до Висш съдебен съвет Източник: Труд

Основанията, с които Йорданова внася предложение за преустановяване на мандата на Гешев, са идентични, като най-фрапантното е, че настояването е стимулирано с изявления в уеб сайтове като KletaMaikaBulgaria. Употребата на copy-paste претекстове от правосъдния министър е най-яркото доказателство за напълно политическия темперамент на настояването за премахване на основния прокурор. Гафът разкрива и сложната обстановка, в която сама се е сложила Надежда Йорданова – да внесе във Висш съдебен съвет сигнал, писан от лобисти в близка до политическа партия " Да, България " адвокатска адвокатска фирма. Все отново от три месеца Йорданова твърди, че работи настойчиво и задълбочено по подготовката на сигнала против Иван Гешев, а най-после се оказва, че даже не знае какво тъкмо подписва.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР