Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с посланика на

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Министър Кирилов се срещна с посланика на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов се срещна с посланика на Съединени американски щати Н.Пр. Херо Мустафа, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.


Те разискаха идната първа сесия на Стратегическия разговор България-САЩ, която ще се организира в сряда, 8 януари 2020 година, в чиято стратегия е включена и работна сесия „ Върховенство на закона “. Стратегическият разговор се преглежда като продължение на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с президента Доналд Тръмп през ноември 2019 година в Съединени американски щати, след чийто акценти бе и правоприлагането.

По тематиката за предварителна защита против корупцията министър Кирилов срещна дипломат Мустафа с задачите на закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество и активността на едноименната комисия.

По отношение на по-лесния достъп до правораздаване двамата дискутираха опцията за въвеждане на самостоятелна тъжба на българските жители до Конституционния съд.

Постигнаха единодушие на срещата в сряда да се продължи разговорът по тематиките за по-добра отчетност на прокуратурата и по-голяма самостоятелност на съда.

На срещата в Министерството на правораздаването участваха още районният шеф за Централна и Източна Европа / Близкия Изток в Службата за развиване, подкрепяне и образование на задгранични прокурори господин Пол Веки, непрекъснатият консултант по юридическите въпроси към посолството на Съединени американски щати госпожа Джесика Ким и сътрудникът по въпросите на върховенството на закона в посолството на Съединени американски щати госпожа Радостина Михалкова, както и заместник-министрите на правораздаването госпожа Десислава Ахладова и господин Евгени Стоянов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР