Министърът на правосъдието Данаил Кирилов поиска от ВСС съдия Андон

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов поиска от ВСС съдия Андон
Коментари Харесай

Кирилов поиска отстраняването на Миталов, според ВСС на този етап той е невинен

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов изиска от Висш съдебен съвет арбитър Андон Миталов да бъде освободен. Миталов стана първият българин, глобен от Съединени американски щати поради корупция. Кирилов желае освобождението му с претекста, че с дейностите си е уязвил престижа на правосъдната власт. От Държавния департамент на Съединени американски щати обявиха пред Българска национална телевизия, че Америка разполага с достоверна информация за корупционни дейности на арбитър Андон Миталов. От външно министерство ще изискат в допълнение информация за глобите от Държавния департамент, откакто са били потърсени от Висш съдебен съвет.

В отговора на Държавния департамент до Българска национална телевизия се показва: " Държавният секретар има достоверна информация, че Миталов е взел участие, непосредствено или косвено, в сериозна корупция в качеството си на арбитър от Специализирания углавен съд. "

И още, че когато държавният секретар на Съединени американски щати получи достоверна информация за корупционно присъединяване на длъжностно лице или тежко нарушение на човешките права, той е длъжен да уточни обществено или конфеденциално това лице и неговите или нейните близки родственици.

Към момента арбитър Андон Миталов е почтен, защото не е потвърдена корупция, изясни представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет: На този стадий той не е отговорен, има някаква информация, следва да се ревизира.
Миталов е в болничен и не е издирван от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.
Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет: Съдия Миталов не сме го чували или пък обществено нямаме информация във връзка с него за някакви, каквито и други дейности. Ние на този стадий не можем да знаем за какви корупционни дейности става въпрос.
Висш съдебен съвет ще чака спомагателна информация от Съединени американски щати, която ще изиска посредством Външно министерство.
Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет: Не позволявам вероятността те да не са работили взаимно - американските и българските управляващи. Така мисля, че те си имат своето взаимоотношение в избрани сфери. В битката с корупция, трафик и така нататък
Съдия Андон Миталов беше глобен от Държавния департамент поради корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона.

Освен него бяха глобени брачната половинка и щерка му. Той е съдията, който пусна обвинявания в шпионаж в интерес на Русия Николай Малинов да отиде в Москва, с цел да получи медал от съветския президент Владимир Путин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР