Министърът на отбраната Стефан Янов е показал тежка неадекватност с

...
Министърът на отбраната Стефан Янов е показал тежка неадекватност с
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Министърът на отбраната демонстрира тежка неадекватност

Министърът на защитата Стефан Янов е посочил тежка некомпетентност с оценките си за войната в Украйна от самото й начало, съобщи депутатът от “Демократична България ” Ивайло Мирчев пред Българска национална телевизия. 

“Г-н Янев в първия ден след започването на война в Украйна от страна на Путин беше леко комплициран в оценките си и в това какви термини би трябвало да се употребяват. И ние го призовахме да бъде по-адекватен. Снощи в „ Панорама “ той показва, че става дума за тежка некомпетентност. Аз не мисля, че български министър на защитата би трябвало да се държи по този метод в миг, в който цивилизованият свят е във война с един оглупял деспот “, сподели Ивайло Мирчев в предаването “Денят стартира с Георги Любенов ”.

Въпреки отправените рецензии Ивайло Мирчев увери, че разнобой измежду ръководещите няма. Според него в тази комплицирана обстановка министър председателят Кирил Петков се оправя чудесно.

„ Притеснявам се, че господин Янев още не е схванал, че в Украйна сега има война. Ние сме натовска страна, а господин Янев е министър на защитата. Като военачалник от българската войска и български офицер той не може да употребява терминологията на Путин “, изясни Мирчев.

Ивайло Мирчев съобщи още пред Българска национална телевизия, че е обикновено България да одобри съюзнически батальонни групировки на своя територии и “Демократична България ” упорства за това.

“Не мисля, че България има различен избор поради това, че на армията не беше обръщано внимание в продължение на десетилетия, самата тя е в много тежко положение. И това е нещо, което също би трябвало да подобрим в околните години ”, съобщи депутатът като акцентира, че е значимо да се подсигурява суверенитета на страната.

Ивайло Мирчев сподели още, че има опция в Бюджет 2022 да се отделят и средства за филантропична помощ за Украйна като предстоят диалози в Брюксел за уточняване на механизмите.

“Има известни опасности за енергийните доставки на газ в България, само че се прави всичко допустимо те да бъдат обезпечени. Водят се диалози с разнообразни страни и се надявам това като проблем да не възникне даже и Русия да реши да спре природния газ за страната ни ”, разяснява обстановката с евентуалната енергийна рецесия той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР