Министърът на отбраната на Великобритания Гавин Уилямсън подаде оставка след

...
Министърът на отбраната на Великобритания Гавин Уилямсън подаде оставка след
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Великобритания подаде оставка заради скандал за тормоз и ругаене на колеги

Министърът на защитата на Англия Гавин Уилямсън подаде оставка след обвинявания в тормоз, отправяне на хули и известия с псувни към сътрудници. Намерението на политикът е в този момент да почисти името си от подозренията за някакви неправилни дейности, оповестява BBC.  Уилямсън, който беше назначен на поста през август, беше упрекнат, че предишния месец е изпратил обидни известия на сътрудник народен представител от торите и че е тормозил висши държавни чиновници.

Първо някогашният основен секретар Уенди Мортън разказа пред Sunday Times за поредност текстови известия от него, цялостни с псувни и подаде тъжба до централата на торите. След това Guardian заяви, че Уилямсън споделил на държавен чиновник да си " пререже гърлото " и да " скочи от прозореца ". Накрая Ан Милтън, която е работила като зам.-главен секретар сред 2015 и 2017 година, сподели пред Channel 4 News, че държанието му е било " заплашително ". От  " Даунинг стрийт 10 " реагираха с малко изказване, че ще проведат лично импровизирано следствие.

 „ Както знаете, има недоволство по отношение на текстови известия, които изпратих на сътрудник. Спазвам процедурата и се извиних на получателя за тези известия “, написа Уилямсън в писмото си до премиера за овакантяване. „ Оттогава имаше и други обвинявания по отношение на предишното ми държание. Опровергавам характерността на тези изказвания, само че признавам, че те се трансформират в разпръскване на положителната работа, която прави това държавно управление. Затова взех решение да се отдръпва от държавното управление, с цел да мога да се съобразя изцяло с процеса на подаване на тъжби, който е в ход, и да изчистя името си от всевъзможни непозволени дейности “, написа Уилямсън.

В писмото, с което афишира оставка, той споделя още, че напуща кабинета с " същинска горест ", само че предлага на премиера Риши Сунак своята " цялостна поддръжка от задните скамейки ". Ключовата оставка на министъра на защитата идва в разгара на войната в Украйна.  По-късно Уилямсън написа в Туитър, че няма да вземе никакво обезщетение при овакантяване, като добави, че парите би трябвало да отидат за целите на държавното управление като " понижаване на описите на чакащите в Националната здравна работа ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР