Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников днес заяви, че

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников днес заяви, че
Коментари Харесай

Украинският военен министър се надява, че Беларус няма да се присъедини към руска офанзива

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников през днешния ден съобщи, че Русия може да приготви настъпателни сили в Беларус, с които да стартира нова атака в Украйна, само че се надява, че Минск няма да вземе участи е, съобщи Ройтерс.

Резников и други публични украински представители допускат, че Москва може да се опита да извърши зимна атака, откакто активизира повече войски.

Посещението на съветския президент Владимир Путин в Беларус през вчерашния ден също ускори спекулациите в чужбина, че Москва желае нейният съдружник да играе по-пряка роля във войната в Украйна.

Резников съобщи пред украинската телевизия, че няма доказателства, че Русия към този момент е почнала да събира подготвени за нахлуване бойни сили в Беларус , която граничи както с Русия, по този начин и с Украйна, или че Минск ще бъде замесен във войната.

" Мисля, че не е в полза на управлението на Беларус да изтощава военния си капацитет ", сподели Резников. " Така че се надявам те да продължат да поддържат този баланс ".

Руските сили използваха Беларус като стартова площадка за несполучлива офанзива против Киев през февруари, само че Минск не се причисли директно към войната или да изпрати свои войски в борбата в Украйна.

Резников приказва, откакто различен украински военачалник съобщи, че съветските самолети са се обучавали във въздушното пространство на Беларус да дефинират цели за евентуални ракетни удари в Украйна.

" Съответно ние подхващаме всички ограничения за понижаване на опасността ", съобщи военачалник Сергей Наев.

Украински публични лица настояват, че съветските сили не престават да употребяват летища в Беларус , с цел да правят набези против Украйна от началото на нашествието на 24 февруари до момента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР