Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди да започне

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин нареди да започне
Коментари Харесай

Започва пълна ваксинация на военнослужещите в САЩ

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин подреди да стартира неотложно цялостна имунизация против COVID-19 на всички американски военнослужещи. Това излиза наяве от меморандум за военното командване, оповестен на уеб страницата на Пентагона.

" Нареждам ръководителите на всички военни ведомства неотложно да стартират цялостна имунизация на всички военнослужещи, които не са изцяло имунизирани против COVID-19 и които са подчинени на Министерството на защитата, на дейна работа или в запаса, в това число Националната армия ", се споделя в документа.

В меморандума се отбелязва, че това решение е взето след деликатни съвещания с представители на здравната експертна общественост, военното управление на страната, както и персонално с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

„ Военнослужещите се считат за изцяло имунизирани две седмици след приема на втория съставен елемент на двуфазната ваксина против COVID-19 или две седмици след използването на единична доза от еднофазна ваксина. Лица, които преди този момент са преболедували коронавирусна зараза не се считат за изцяло имунизирана ", подчертаха от Пентагона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР