Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин заяви, че се

...
Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин заяви, че се
Коментари Харесай

Сръбски министър: Велика Албания е факт

Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин съобщи, че се застъпва за демаркация на границите сред косовските албанци и Сърбия допустимо най-скоро. „ След като се удостовери границата, ще можем да я пазиме “, съобщи той, предава държавната „ Радио и телевизия Косово “ (RTK), представена от " Фокус ".
В изявление пред белградския всекидневник „ Вечерне новости “, в което той приказва за албанците с пейоратива „ шиптари “, Вулин приказва също и за заплахата от Велика Албания. „ Велика Албания към този момент е основана. Въпросът е какъв брой елементи от други страни ще бъдат включени. С влизането на Северна Македония в НАТО, всички албанци, като се изключи тези в две сръбски общини, ще живеят в неповторима зона за сигурност и политическото пространство на НАТО. А животът на всички албанци се ръководи от Тирана “, означи сръбският министър.
Ако се реши Косово да бъде разграничено, по думите на Вулин, жителите ще би трябвало да потвърдят това на референдум. На въпрос какво ще стане с многото сърби, които ще останат на територията на без значение Косово, той отговори: „ Просто желая разграничаване с косовските албанци “.
„ Мисля, че най-хубавото решение е разграничението. Ако създадем това, след съглашението ще имаме повече благоприятни условия да оказваме помощ на сърбите, които живеят на територии с албанско болшинство, в сравнение с през днешния ден можем да оказваме помощ на тези живеещи на територии със сръбско болшинство в Косово “, съобщи Вулин.
„ Колкото по-скоро се отделим от албанците, толкоз по-скоро ще стартираме да живеем. Ако не желаеме това, ще получим цяло без значение Косово “, съобщи Вулин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР