Министърът на отбраната на Република Сърбия - Милош Вучевич заяви

...
Министърът на отбраната на Република Сърбия - Милош Вучевич заяви
Коментари Харесай

Сръбската армия - в повишена бойна готовност

Министърът на защитата на Република Сърбия - Милош Вучевич съобщи през днешния ден пред локална телевизия, че президентът Александър Вучич е издал заповед сръбската войска да бъде в подготвеност. Като президент на Сърбия, Вучич има конституционните пълномощия на висш главнокомандващ на армията.

Вучевич изясни, че тази заран косовските управляващи са издали предизвестие на етнически сърбин във връзка със промяната на регистрационните номера на колите. Това предизвестие е първо по рода си, след решението на управляващите в Прищина всички номера на МПС в републиката да бъдат на албански език.

" Когато Сърбия приказва за мир и непоклатимост, това не значи, че сме слаби, че могат да ни тормозят и унижават. Това, което хората би трябвало да знаят, е, че сръбската войска е неведнъж по-силна, в сравнение с беше, заслужава почитание и работи съгласно държавното управление. Трябва да се работи за по-голямо окомплектоване, по-силно въоръжение, образование на аварийния състав. Ние не се готвим за война, само че не можем да бъдем изцяло неподготвени за всичко, което се случва ", акцентира Вучевич.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР