Министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник
Коментари Харесай

Министър Каракачанов ще присъства на откриването на паметник на полковник Борис Дрангов

Министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват на следващия ден, 2 март, на тържествения обред по разкриване и освещаване на монумент на полковник Борис Дрангов. Ритуалът ще се организира от 10.00 ч. в парка на Военна академия „ Г. С. Раковски “.

На събитието ще участва и президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила.

След тържествения обред ще се състои заседание в зала „ Тържествена” на Военна академия.

Полковник Борис Дрангов е надарен боец, боен психолог и възпитател, публицист, журналист. Блестящ пълководец и учител във Военното на Негово Величество Училище, днешна Военна академия „ Г. С. Раковски”. Един от най-обичаните и уважавани офицери на бойните полета на войните за национално избавление и обединяване през 1912 – 1918 година

На 17 февруари 2017 година беше основан Национален предприемчив комитет „ Полковник Борис Дрангов “ с присъединяване на Военна академия. Към идеята бяха привлечени институции, организации и родолюбиви жители. Автор на идейния план за паметника е проектант доктор Венцислав Йочколовски, а монументът е осъществен от скулпторите Иван и Георги Тодорови.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР