Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и председателите на синдикалните организации

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и председателите на синдикалните организации
Коментари Харесай

Каракачанов и синдикати подписаха нов колективен трудов договор

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и ръководителите на синдикалните организации ФНСО " Българска войска " и Народно събрание " Отбрана " Георги Братованов и Тодор Воденов подписаха през днешния ден нов Колективен трудов контракт в Министерството на защитата и Споразумение по отношение на представителните и защитните функционалности на синдикатите с оглед ползите на цивилните чиновници по служебно правно отношение.


Колективният трудов контракт във ведомството е със период две години. Със заповед на министъра на защитата беше награден военноаслужащия от запаса Иван Георгиев - за професионализъм и безрезервност, със знак за военна героизъм трета степен.

На въпрос какъв брой работещи в системата на Министерството на защитата пенсионери ще бъдат съкратени следващата година, Красимир Каракачанов сподели, че в администрацията има 70-годишни хора, на които би следвало да им се даде опция да почиват. В същото време в " Терем ", а и освен там, има хора в пенсионна възраст, които са извънредно положителни експерти, а млади специалисти няма, добави той. Може и да греша, само че тук-там администрацията е доста огромна.

В едно от предприятията на " Терем " администрацията е съвсем колкото служащите - това е безусловно алогично, сподели министърът. Затова, търсейки опция да спестим разноски, ще се лишим от хора в пенсионна възраст - навършили или покрай 70-годишна възраст. Нашето предпочитание е да дадем опция на млади експерти, само че ще подходим самостоятелно, уточни Каракачанов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР