Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Каракачанов се срещна с деца от Фондация "Деца на Българската армия"

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев се срещнаха през днешния ден, 18 декември, с деца на военнослужещи и цивилни чиновници, починали при осъществяване на служебния си дълг.

„ За мен е чест да се срещна с вас и да ви уверя, че политическото и военното управление на Министерството на защитата и Българската войска с подготвеност ще ви спомага и ще ви оказва помощ, когато това ви е належащо “, съобщи министър Каракачанов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. Той пое ангажимент да бъдат разисквани опциите за решение на един от най-важните въпроси, споделен на срещата от децата – признаването им на статут на военнопострадали и след навършване на 26 година „ Подготвяме план за изменение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите и този въпрос ще бъде подложен на разискване “, уточни министър Каракачанов. Той предложи децата да обмислят свои хрумвания за по-активното потребление на военно-почивната база на Министерството на защитата.

„ За нас, военнослужещите от Министерството на защитата и Българската войска, тези срещи имат огромна стойност. Със своите старания и благоприятни условия, ние ще ви поддържаме и ще се радваме, в случай че някои от вас решат да се потвърдят в нашата нелека, само че почтена специалност “, безапелационен беше началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев.

В станалата към този момент обичайната среща в навечерието на Коледните и Новогодишни празници участваха също командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков, заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Тодор Дочев и шефът на дирекция „ Социална политика “ Иво Антонов.

През тази година Фондация „ Деца на Българската войска “ поставя грижи за 40 деца на военнослужещи и цивилни чиновници, починали при осъществяване на служебния си дълг и им обезпечава месечна стипендия. Финансовите средства се набират от дарения на военнослужещи и цивилни чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР