Министърът на отбраната Драгомир Заков е готов да поиска промени

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков е готов да поиска промени
Коментари Харесай

Инициативи на ЕС за хъб за иновации и съвместни военни способности

Министърът на защитата Драгомир Заков е подготвен да изиска промени в българското законодателство поради самодейностите за хъб за нововъведения на Европейски Съюз и за взаимно придобиване и създаване на военни качества. Той сподели това след съвещанието на министрите на защитата на Общността в Брюксел.

Министър Заков заяви, че хъбът е утвърден през днешния ден, като той добавя инструментите на НАТО, без да се позволява повтаряне.

Обсъдени са и въпросите за взаимно придобиване и създаване на качества:

" Ще моля към това да се направи обзор на нашето законодателство и в случай че е належащо, да се създадат промени, т.е. да дават опция ние да се включим интензивно в тези планове, които в последна сметка са в полза на България и на нашите въоръжени сили ".

Министърът съобщи, че към този момент има изясненост каква тъкмо военна помощ желае от нас Украйна, какво можем да ѝ предоставим, само че следва работа, с цел да се премине към дейности.

Той повтори, че става дума за ремонт на военна техника. На въпрос на " Хоризонт " доколко можем да осъществим настояванията на Украйна, той отговори:

" Аз мисля, че в много огромна степен, самите претенции са действителни, реалистични, те знаете, че имаха посещаване предходната седмица при нас, тъй че се видя с какво разполагаме и няма по какъв начин техните упования са по-големи от това което се видели ", разяснява министърът.

В Брюксел Драгомир Заков е провел двустранна среща с италианския си сътрудник Лоренцо Гуерини, с който е разискал идно рамково присъединяване на Италия в българската бойна група на НАТО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР