Министърът на отбраната Драгомир Заков даде изявление във връзка с

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков даде изявление във връзка с
Коментари Харесай

Министър Заков: Самолетът, нарушил въздушното пространство на България, не представлява заплаха

Министърът на защитата Драгомир Заков даде изказване по отношение на дребен аероплан, нарушил въздушното пространство на България и кацнал на наша територия.

" Самолетът е прелетял през въздушното пространство на няколко страни - Словакия, Унгария, Румъния, за малко е бил в Сърбия и по-късно е навлязъл в българското въздушно пространство, като незабавно е засечен от изтребители ", изясни Заков.

" В нито един миг самолетът не беше опасност за цивилна или военна инфраструктура в България. Летеше на ниска височина с много ниска скорост, т.е., сложен за прихващане от изтребители по този метод, само че беше наблюдаван от самото начало. Локализиран е къде е кацнал на територията на страната и сега Министерство на вътрешните работи прави съответните дейности за определяне на аргументите ", увери той.

" Мястото на кацане към момента е следствена загадка ", посочи министърът.

В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от маджарски изтребители, а в Румъния - от румънски и американски Ф-16, основани в авиобаза Фетеш. Изтребителите са изпълнявали задания по защита на въздушното пространство и от самото начало са съпровождали самолета-нарушител.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР