Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов

...
Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов
Коментари Харесай

Спецсъдът остави Нено Димов в ареста

Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов остава в ареста , реши Специализираният съд.

Мярката взета за Димов е „ задържане под стража ”. Определението не е дефинитивно и може да се апелира пред апелативния спецсъд .

Нено Димов е в ареста, откакто беше упрекнат в умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник.

Димов подаде оставка от поста в Министерство на околната среда и водите от ареста, а министър председателят Борисов я одобри. Той е упрекнат в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена занемареност, довела до водната рецесия в Перник.



Според прокуратурата Нено Димов не е извършил отговорностите си да приключи подаването на вода за промишлени потребности, макар че 23 месеца подред е бил осведомен, че притокът в язовир “Студена ” е доста по-малък от разхода на вода. Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, в случай че бъде на независимост Нено Димов може да повлияе на очевидци, както и на събирането на доказателства или да извърши друго закононарушение.-->

Предстои оставката му да бъде гласувана и от Народното събрание в първите дни след зимната почивка на депутатите. Димов е следващият министър, който изпада от кабинета “Борисов 3 ”. Той беше в ръководството от квотата на Обединени патриоти, препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация на вицепремиера Красимир Каракачанов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР