Министърът на националната отбрана на Румъния Анджел Тълвар и неговият

...
Министърът на националната отбрана на Румъния Анджел Тълвар и неговият
Коментари Харесай

България и Румъния създават съвместно командване за специални операции

Министърът на националната защита на Румъния Анджел Тълвар и неговият български сътрудник Тодор Тагарев подписаха писмо за планове за взаимно създаване на Регионално командване на съставния елемент за специфични интервенции, заяви през днешния ден румънското министерство на националната защита, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещата сред двамата министри се е състояла в коридорите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Анджел Тълвар посочи отличното съдействие сред Румъния и България в региона на защитата, както на двустранно, по този начин и на съюзническо и европейско ниво. Той също по този начин благодари на българския си сътрудник за непрекъснатия ангажимент на София към районната сигурност и за присъединяване на военнослужещи в планове, реализирани под егидата на НАТО в Румъния в границите на многонационални командвания.

" Признавайки стратегическото значение на Черноморския район и обстоятелството, че този район се е трансформирал в сериозна граница за новата европейска и евроатлантическа архитектура за сигурност, Румъния и България взеха решение да развият съдействието в съюзен подтекст, като основат това районно командване за специфични интервенции. Регионалното командване на съставния елемент за специфични интервенции ще бъде част от ограниченията за подсилване на възпиращата и отбранителната позиция на Източния фланг ", уточни министерството на националната защита на Румъния.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР