Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе участие в

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе участие в
Коментари Харесай

Весела Лечева: Масовият спорт и елитният спорт не могат един без друг

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева взе присъединяване в откриването на форума " Държавата в поддръжка на спорта – нови благоприятни условия ", който има за цел да насърчи още веднъж всеобщия спорт у нас.

Събитието в " София Тех Парк " се провежда от министерствата на нововъведенията и растежа и на младежта и спорта.

По време на форума министър Лечева за следващ път показа, че спортната инфраструктура в България се намира в тежко положение и това една от главните аргументи за неналичието на всеобщ спорт.

" Състоянието на спортната инфраструктура е главно предизвикателство, пред което се изправят спортните федерации. Изградена е голяма по мащаб спортна инфраструктура в България, само че тя е в тежко положение. Търси се решение, тъй че час по скоро България да даде модерните уреди за нашите деца и нашите елитни спортисти ", разяснява министърът на младежта и спорта.

Весела Лечева приказва още за значимостта на всеобщия спорт, нуждата децата да бъдат дейни в тренировките и да получават мотивация от нашите елитни спортисти.

" Много пъти сме коментирали, че всеобщият спорт е извънредно значим детайл, само че всеобщият спорт и елитният спорт не могат един без различен. Няма по какъв начин да мотивираме децата ни да бъдат съпричастни, да вземат участие всеки ден и да са дейни в тренировките без образеца, без мотивацията, която дават нашите олимпийски първенци и призьори. Остава единствено да дадем опция и условия на нашите деца, да им дадем опция да създадем в тях здравни привички в тях да практикуват спор ", съобщи министърът на младежта и спорта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР