Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше официален гост

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше официален гост
Коментари Харесай

Весела Лечева: Българският спорт трябва да има своята политическа подкрепа

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева беше формален посетител на церемонията по връчване на годишните награди " Спортен Икар " на Фондация " Български спорт " и Българския олимпийски комитет.

Министър Лечева връчи премията " Спортен Икар " за 2022 година на баскетболиста Александър Везенков, който направи доста мощен сезон с националния тим на България и с клубния си отбор Олимпиакос.

След края на церемонията Лечева разяснява настоящи за българския спорт въпроси. Тя чака спортистите да нямат проблеми с финансирането и подготовката по време пред предолимпийската 2023 година.
 Александър Везенков завоюва Александър Везенков завоюва " Спортен Икар " за 2022 година, Глушков получи премията
" Аз съм човек, който е извънреден перфекционист и постоянно съм казвала, че постоянно има какво да се желае. Но това, което можем да създадем е цялата администрация, цялото министерство на младежта и спорта ще бъде отворено във връзка с това да обезпечи един безконтролен подготвителен спортен развой. Разработили сме новата стратегия на финансиране на олимпийските федерации, тъй че оптимално да отговорим на спецификата на всеки един обособен спорт. Разработили сме и нова стратегия във връзка с кадровото застраховане на олимпийската подготовка, тъй че треньорите да имат своето справедливо място в този развой. Така че това са все нови неща, които са потребни за българския спорт. Това не става единствено с работа за един-два дни, за един месец, а това е упорита и систематична работа да надграждане точно в тази посока ", сподели Лечева.

" Ние се стараем всичко това, което предлага удължаването на бюджетната процедура по този начин да бъде разпределен бюджета, тъй че нито клубовете, нито спортните организации и експерти да усетят неналичието на средства. Разбира се, че ние бяхме създали своя проект Б във връзка с нов бюджет, той разглеждаше доста по-различно, само че ние сме служебно държавно управление. За нас е доста значимо. като част от едно служебно държавно управление, час по-скоро да пристигна постоянно държавно управление със сериозна политическа власт подкрепено и българският спорт да има своята политическа поддръжка ", добави тя.
 Глушков за премията на Везенков: Това е огромно самопризнание за триумфа на едно момче, което съумя да покори сърцата на доста почитатели Глушков за премията на Везенков: Това е огромно самопризнание за триумфа на едно момче, което съумя да покори сърцата на доста почитатели
Весела Лечева изрече мнение и за незавършената спортна зала " Арена Бургас ".

" Това, което би трябвало да се случи във връзка с " Арена Бургас " е следното - там изпълнителната компания би трябвало да извърши своя контракт, по този начин както го е сключила във връзка с извършена социална поръчка и всички действия, които са изписани в контракта би трябвало да бъдат изпълнени и да бъде предадено спортното оборудване. Всички спомагателни действия нужни за цялата многофункционалност на оборудването като заведения за хранене, кафе сладкарници и така нататък те ще бъдат обект на друга процедура. Но това, което е написано като контракт, би трябвало да бъде изпълнено от настоящия реализатор и чакаме час по-скоро това да се случи ", добави Весела Лечева.

Тя поздрави и всички отличени на церемонията спортисти и деятели.

" Радващо е, че има доста млади спортисти измежду към този момент одобрените ни славни спортисти. Това ни дава големи очаквания за положително бъдеще на българския спорт. Сред нас има хора, които с обич и отдаденост работят за спортните триумфи и това ни дава мотиви за оптимизъм. Поздравявам треньорите и спортните експерти за тяхната непримиримост и безрезервност. Пожелавам на всички светли празници и новата 2023 година да е още по-успешна за българския спорт ", добави Лечева, която също бе наградена с почетен знак на Българския олимпийски комитет за извънреден принос в развиването на спорта и олимпийското придвижване у нас.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР