Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов

...
Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов
Коментари Харесай

Андрей Кузманов откри СК по спортна гимнастика във Варна

Министърът на младежта и спорта в служебното държавно управление Андрей Кузманов откри конкуренцията за Световната купа по спортна гимнастика, която се организира в Двореца на културата и спорта във Варна. В надпреварата вземат участие 150 гимнастици от 26 страни. 

“Радвам се, че България и Варна още веднъж са домакини на съревнование от Световната купа по спортна гимнастика. Да се провежда толкоз огромна конкуренция е голямо предизвикателство. Поздравявам Българската федерация по спортна гимнастика и Организационния комитет на надпреварата за положените старания. Надявам се, че всички участници ще се усещат като вкъщи си във Варна и ще покажат най-хубавото, на което са способни ”, сподели Кузманов по време на формалното разкриване на надпреварата.

Председателят на Организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев благодари на спортния министър за помощта, която ММС е оказала при организирането на конкуренцията.  “Щастлив съм, че в тази комплицирана конюнктура успяхме да организираме старта на Световната купа и да приемем състезатели от 26 страни. Нашето съревнование е от изключителна значимост за гимнастиците по пътя им към Олимпийските игри в Токио ”, съобщи Йовчев.

За Световната купа във Варна дойдоха медалисти от огромни шампионати като ветераните Оксана Чусовитина, Мариан Драгулеску и други В надпреварата при мъжете България ще бъде показана от Дейвид Хъдълстоун, който има извоювана квота за Летните олимпийски игри в Токио, както и от Йордан Александров, Димитър Димитров и Теодор Трифонов. Женският ни отбор е в състав Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.

Морската ни столица е хазаин на съревнование от сходен сан за четвърти път в последните шест години. Финалът на Световната купа е в неделя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР