Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че интересът

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че интересът
Коментари Харесай

Василев за ЦСКА София: Строителството на стадиона е обезпечено

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев съобщи, че ползата на страната е обезпечен при договорката с ЦСКА София за реконструкцията на стадион " Българска войска ".

Днес бе подписано в допълнение съглашение сред ЦСКА, сдружението " Сердика спортни парцели " и Министерството на младежта и спорта, което дава правото на " алените " да приготвят документите за градежа на новия стадион.

" Сделката е такава, че няма по какъв начин страната да загуби контрола над своите парцели. Няма да има общо сдружение, тъй като за нас това не е верният юридически метод. Инвеститорът ще построи обекта и ще осъществя облага. Държавата няма да влага средства, само че след прочут интервал от време ще придобие собствеността върху стадиона. Това е нотариална договорка, която е извънредно детайлна ", разяснява Радостин Василев на конференция.

" Срокът е до 31 декември за документите. След това ЦСКА ще излезе за малко от своя дом и ще стартира реконструкцията. Строителството е обезпечено. Няма вид някой да събори стадиона и по-късно да не го построи, както се случи в Пловдив. Това ще е най-печелившият стадион, в случай че проектът се извърши. Това е бизнес договорка. Имаме добра връзка с общината. Уточнили сме какво може да се прави на терена. Няма да нарушим обществения интерес ", сподели още министър Василев, цитира БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР