Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в Националната

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в Националната
Коментари Харесай

ММС продължава да подкрепя кампанията Да почистим България заедно

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в Националната среща на сътрудниците на акцията на БТВ " Да почистим България дружно ". По време на събитието спортният министър връчи три награди в категория " Рекордни достижения " за 2017 година Наградени бяха Политическа партия " Витоша ", НСА, " Мачирски спорт " и ПСС " Алеко ", които предходната година бяха на 2290 метра над морското ниво, с цел да почистят Черни Връх. Отличени бяха и " Девня Цимент ", които проведоха първото подводно разчистване на Траката и крайбрежието на Варна на 20 метра под морското ниво. Награди от министъра получиха също Община Ботевград и Община Горна Малина, които проведоха разчистване на трасе от 16 км.
През 2018 година " Да почистим България дружно " ще бъде част от най-мащабната гражданска самодейност в света, която ще се организира по едно и също време в 150 страни под надслова " World Clean Up Day ". Тази година за първи път дружно с Министерството на младежта и спорта (ММС), Министерството на образованието и науката (МОН) и Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) ще се основат районни осведомителни акции. Ще се обезпечи опция и на 15 студенти и представители на дейни юношески организации да работят за акцията. Те ще бъдат определени от районите, в които са родени, живеят, учат и работят. Ще им бъде обезпечен стаж и образование за образуване на доброволчески акции.
Министър Кралев посочи дейното присъединяване на ММС в акцията " Да почистим България дружно " на БТВ за четвърта поредна година. Той подсети, че предходната година в самодейността се включиха както екипът на Министерството, по този начин и младежките информационно-консултантски центрове в България, доста юношески и спортни организации и техните доброволци. ММС употребява и Международния ден на младежта като опция за разпространение на акцията по разчистване.
" Благодаря на БТВ за реализирането на тази акция и е радващо, че нейният мащаб се усилва. Стигнахме на 20 м под водата. Стигнахме и на 2290 м над морското ниво, което демонстрира, че тази акция няма лимит. Много младежи се включват в нея, а за нас развиването на гражданската интензивност на младежите е доста значимо, тъй че чакам с неспокойствие акциите през есента ", акцентира Красен Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР