Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на официалното
Коментари Харесай

Министър Кралев присъства на контролно на националния отбор по художествена гимнастика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва на формалното контролно на националния тим по художествена гимнастика - дами и отбор.
 Кралев към Михайлов: Спортната общност Ви цени! Вярвам, че сполучливото ни партньорство ще продължи!
Кралев към Михайлов: Спортната общност Ви цени! Вярвам, че сполучливото ни партньорство ще продължи!

Министърът го поздрави за празника

Контролното съревнование се организира в подготвителната зала на " Арена Армеец " и на него композициите си демонстрираха девойките от главния и разширения състав самостоятелно и отбор. Победителка в конкуренцията стана Невяна Владинова, която събра общ общ брой за 4-те си композиции 79,400 т. В челната тройка са Татяна Воложанина със общ брой 76,200 т. и Катрин Тасева - 73,350 т.

Председателят на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разяснява пред медиите, че макар ранния стадий на подготовка, тя е доста удовлетворена от играта, която демонстрират девойките.
 Снимка 406452
" Невяна Владинова е в прелестна форма за този интервал. Може би за доста хора огромната изненада е Татяна Воложанина, която е с едни от най-сложните композиции в компликация с тяло и съумява да доближи даже рускините. Тя е с контузия, която ще лекуваме съгласно мнението на лекарите. Катрин Тасева изкара доста тежък вирус. Днес е третата й подготовка и не бяхме сигурни дали да взе участие на това контролно, само че тя сама пожела да се включи ", показа Раева. Тя изрази своето задоволство от представянето на Петя Борисова, Вая Драганова, Лъчезара Петкова и Анна Келман. Тази година са вложени доста старания съчетанията на девойките от националния тим да бъдат конкурентни на най-хубавите гимнастички в света. Голяма цел пред самостоятелните състезателки е спечелването на две квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 година
 Снимка 406450
Източник:

Ансамбълът също показва новите си композиции, които непрекъснато търпят развиване и усложняване. В съчетанието с обръчи и бухалки играят Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, а в съчетанието с топки на мястото на Зафирова се включва Камелия Стоилова. За съчетанията на ансамбъла Илиана Раева разяснява, че са доста разнообразни и по-трудни от досегашните и е нужно време, с цел да бъдат направени. За Елена Бинева, която не игра с ансамбъла през днешния ден, следва 2-месечно възобновяване от остаряла контузия. " Ще спазим лекарското наставление, защото Елена ни е нужна за Световното състезание и Олимпийските игри ", посочи Раева. Първото съревнование за ансабъла ще бъде Световната купа в Пезаро.
 Снимка 406449
Източник:

Боряна Калейн също пропусна днешното контролно, защото по лекарска рекомендация е в 10-дневна отмора след осъществена процедура, само че се намира в доста добра форма показа Илиана Раева.

Утре за Москва отпътува Невяна Владинова, която ще се включи в първото огромно съревнование за годината - Гран При Москва. С нея пътува и Татяна Воложанина, която ще вземе присъединяване в съпътстващия го мощен интернационален шампионат.
 Снимка 406451
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР