Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на европейските шампиони по канадска борба

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни медали на ММС европейските първенци по канадска битка от завършилото в София състезание за юноши, девойки, хора с увреждания, мъже и дами.

Сашо Андреев завоюва купите на лява и дясна ръка в категория до 90 кг. Митко Петров победи на дясна ръка в категория до 110 кг. На лява и дясна ръка в категория до 60 кг при дамите с увреждане на слуха златни медали завоюва Лада Хаджиева. Павел Кръстев пък победи в категория + 100 кг при мъжете с увреждане на зрението. Почетни медали получиха и треньорите Вероника Бонкова и Георги Благов. България завоюва общо 33 оценки от шампионата в София.

" Канадската битка е спорт с големи обичаи в България и Вашите триумфи не са изненада. Поздравявам Ви за представянето и Ви искам да сте здрави и да печелите още доста победи. Вашият спорт е доста атрактивен, само че и елементарно наличен за хора с увреждания и аз приветствам федерацията, че работи за физическата интензивност на съгражданите ни в неравностойно състояние ", сподели Кралев.

На срещата в кабинета на министъра участва и президентът на Българската и Световната федерации по канадска битка Асен Хаджитодоров, който му благодари за поддръжката и за сполучливото осъществяване на взаимната стратегия за хора с увреждания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР