Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди бронзовия медалист от Световното първенство по вдигане на тежести Божидар Андреев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовия медалист от Световното състезание по повдигане на тежести Божидар Андреев.
На шампионата в Патая (Тайланд) тежкоатлетът ни завоюва бронз в дуела на категория до 73 кг. Българинът приключи с 346 кг след единствено една неточност в шестте си опита и остана единствено на кг от второто място. Тежкоатлетът ни завоюва и два медала в обособените придвижвания - сребро в изхвърлянето със 157 кг и бронз в изтласкването със 189 кг.

С сполучливото си показване на шампионата на планетата Андреев към този момент е трети в класацията за Олимпийските игри в Токио през 2020 година За Игрите следващата година се класират първите 14 в ранглистата, а европейският първенец от тази година би трябвало да взе участие в най-малко още три надпревари до другото лято съгласно регламента. Божидар Андреев ще се включи в Европейското състезание за мъже до 23 години в Букурещ, което стартира на 17 октомври. Надпреварата в румънската столица също носи ранкинг точки.

По време на срещата президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Неделчо Колев съобщи, че тази седмица Управителния съвет на централата ще заседава във Варна и ще дефинира състава на националните тимове за мъже и дами за идващите надпревари.
Почетни плакети от министър Кралев получиха треньорът на националния тим Иван Иванов и персоналния треньор на Андреев - Пламен Братойчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР