Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изнесе основната встъпителна

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изнесе основната встъпителна
Коментари Харесай

Кралев откри срещата на спортните министри на ЕС в Париж

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изнесе главната встъпителна тирада по време на откриването на неофициалната среща на министрите на спорта от държавите-членки на Европейски Съюз, която се организира в Париж, Франция. Срещата се провежда по самодейност на френския министър на спорта Лора Флесел по отношение на идните Летни олимпийски и паралимпийски игри в Париж 2024г. Събитието се организира с поддръжката на България като председателстваща Съвета на Европейски Съюз страна. На срещата участваха еврокомисарят по спорта, младежта, образованието и културата Тибор Наврачич, президентът на Европейският олимпийски комитет Янеш Косианчич и президентът на Френския паралимпийски комитет Емануел Асман. Това оповестиха от пресцентъра на ММС.

“Kато ръководител на Съвета на Европейски Съюз България беше първата страна, изразила поддръжка за самодейността на Франция да трансформира Олимпийските и Паралимпийските игри през 2024 година освен на Франция, само че на целия Европейски съюз ”, съобщи Красен Кралев. По думите му, Европейският съюз е люлка на най-значимото спортно събитие в света - Олимпийските игри. Българският състезателен министър изясни, че един от главните цели в бранш „ Спорт “ по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е точно одобряването на европейските полезности посредством спорта. В тази връзка по време на Съвета на министрите на Европейски Съюз бяха признати изводи, в които държавите-членки се приканват „ да утвърждават общите полезности на Европейски Съюз по отношение на огромни спортни прояви, проведени от спортното придвижване, постоянно в съдействие с обществени органи “.

Според министър Кралев шерването на огромни семейства сред няколко страни е забавен метод за шерване на икономическата тежест и превъзмогване на серия от предизвикатества, като в това време се дава опция на по-широк набор от фенове да се допрян до спорт на най-високо равнище. “България към този момент има опит в тази тенденция, като през 2015 година организирахме взаимно с Италия Европейско състезание по волейбол за мъже, а през септември тази година още веднъж дружно ще осъществяваме Световно състезание по волейбол за мъже ”, разяснява той. Страната ни ще продължи да взе участие в взаимната организация на огромни спортни прояви.

Пред сътрудниците си спортни министри Кралев изрази убедеността си, че те също поставят съществени старания в организирането на спортни надпревари. “Така, всеки един от нас директно и индиректно във всекидневната си активност на състезателен министър работи за промотирането на Европейски Съюз като водещо място за осъществяване на огромни спортни събития. А когато всички дружно работим целеустремено и в синхрон, резултатите ще бъдат още по-добри. Това гласи и мотото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: United We Stand Strong. И ние би трябвало да бъдем обединени, тъй като страните от Европейски Съюз срещат все по-силна конкуренция за семейства на огромни надпревари ”, акцентира министърът на младежта и спорта.

Красен Кралев регистрира обстоятелството, че съгласно редица интернационалните статистически изследвания туризмът се облагодетелства най-много от спорта, с внушителните сред 12 и 15 милиона пътувания, осъществени по целия свят годишно с основна цел гледане на спортни събития. “Tова несъмнено потвърждава ролята и приноса на спорта за одобряването на Европейския съюз като водеща туристическа дестинация и общественост богата със своята история и културно разнообразие ”, съобщи българският министър.

Министър Кралев приключи изявлението си на Стад дьо Франс с думите на създателя на Международния олимпийски комитет Пиер дьо Кубертен, който слага началото на проведеното спортно придвижване: „ За всеки човек спортът е евентуален източник на вътрешно самоусъвършенстване “. И добави: “Нека продължим да развиваме Европейски Съюз като едно по-добро място за спорта! ”

В края на срещата бе призната декларация, която ще послужи като една здрава основа за целенасочената работа за одобряването на Европейски Съюз като водещ район за домакинство на спортни събития.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР