Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев говори по актуални

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев говори по актуални
Коментари Харесай

Министър Илиев за Армията: Със сигурност ще има забавяне заради жалбата

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев приказва по настоящи тематики в българския спорт в утринния блок на bTV. Той даде информация и за стадиона на ЦСКА. 

" Едва ли има човек, който да не претърпява, това което се случва във футбола. Проблемите са трупани в годините обратно и решението няма да пристигна бързо. Трябва да се работи в детско-юношеските школи, да се заложи да се развиват повече гении и спортисти. Във волейбола са наложили ограничаване - най-много 5 картотекирани чужденци и най-много трима по едно и също време на терена. Това дава късмет на повече българи. Футболът също може да осмисли нещо в тази посока. Последният, който гледах е със Северна Македония.

Държавата би трябвало да финансира всеки спорт. Във футбола е малко по-различно, тъй като множеството клубове са професионални и тогава има спорове и не могат да бъдат финансирани. Не би трябвало да приказваме единствено за футбол, а да кажем какво се прави и за другия спорт.

Тази година федерациите са безусловно задоволени с всичко, което са поискали от Министерството. Успяхме в допълнение да подсигурим 3 200 000 за Олимпийските спортове, които да дадем до края на годината. Вече стратегиите за идната година, която е Олимпийска, са в деяние и до края на този месец ще могат да пуснат своите планове и няма да има спиране в подготовката на нашите спортисти. Успяхме да създадем страхотни стратегии за хората, които към този момент имат квоти. Ще бъдат извънредно добре подкрепени от страната. Надяваме се да имат добра реализация и на самата Олимпиада, тъй като това е най-големият състезателен конгрес и всички очи са вперени в този конгрес.

За първи път младите ни състезатели, тези които вземат участие в Олимпийски спортове, където са постигнали класиране на Европейско или на Световно равнище, ще получат награди. Това успяхме да локализираме като огромен проблем, че ги губим тъкмо в тази възраст, когато са сред 16 и 20 години.

Решен е казусът. Проблемът е в самата федерация, която имаше отговорности към Министерството. След като направихме разсрочване на тези отговорности, те получиха всичките си средства за подготовка, а за първи път път от 2005 година ще имаме домакинство на Европейско по щанги.

Има импортирана тъжба, което сигурно ще забави плана. Не е прелестно, тъй като тъкмо на стартовата линия беше застанал ЦСКА и в този момент отново се влиза в някакви процедури, които не се знае какъв брой време ще траят. Ако желаеме да забъркаме проблем в нещо, пращаме го в съда и оттова нататък започват да се точат от време на време и с години нещата. Със сигурност ще има закъснение. Има общо сдружение с ЦСКА. Надявам се бързо да се разрешат нещата, с цел да могат да започват и тези процеси. Когато нещата влезнат в съд и се пускат тъжби, процедурите са дълги.

Хоризонтът на нашето държавно управление не допуска построяването на нов народен стадион. Правим изследвания за къде е най-подходящата локация, какъв брой би коствало и вероятно планиране на такова оборудване ", добави министър Илиев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР