Министърът на културата Боил Банов отново разкритикува Софийския университет Климент

...
Министърът на културата Боил Банов отново разкритикува Софийския университет Климент
Коментари Харесай

Според Банов некомпетентен служител създава проблемите със стопанисването в СУ

Министърът на културата Боил Банов още веднъж разкритикува Софийския университет „ Климент Охридски “ за надупчената поради климатици фасада.

„ Проверките демонстрират, че се подменя климатичната апаратура и вместо да се отстранен, както е по наставление на Столична община, всички климатици, се бият дупки да се инсталират нови под някаква скица, която от университета са решили, че е добра “, изясни пред Българска национална телевизия министърът.

Нито е спазен законът, нито е подаден план за координиране към Паметници на културата. Следващата седмица ще бъде връчен акт.

„ Мисля, че защото това е рецидив при тях, и на други места ръководството на собствеността, което е обвързвано с монументи на културата към университета, не е най-силната част на тази институция, ще бъдат евентуално санкционирани оптимално. Сигурно 30 000 лв. “, предвижда Банов.

По негово мнение има някой, който се занимава с парцелите им, само че е незапознат.

Дупките по фасадата ще бъдат запълнени.

Има доста такива проблеми на територията на цялата страна и се работи по един и същи метод, сподели Банов.

Проблемът се взема решение с непрекъснати инспекции, санкции, санкции, с прецизни инструкции.

„ Вместо да си изплющиш климатичните тела на централната фасада, ти можеш да ги отведеш някъде обратно. Съзнанието за това, че обитаваш и поддържаш постройка монумент на културата е нещо, което се гради във времето “, сподели той. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР