Министърът на културата Атанас Атанасов обясни поведението си в противоречивия

...
Министърът на културата Атанас Атанасов обясни поведението си в противоречивия
Коментари Харесай

Министърът на културата с ново видео: Ако това е цената, за да може културата да е на дневен ред, ще я платя

Министърът на културата Атанас Атанасов изясни държанието си в спорния видеоклип в петък в ново видеообръщение във Facebook.

" В петък Министерство на културата създаде огромна вест - 30,4 млн. лв. за Национален фонд просвета са отворени за кандидатстване. Тази вест създаде 12 споделяния във Facebook. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си информационен канал, доближи до всички българи. След 4 месеца липса на публично внимание, тематиката " Култура " още веднъж е на дневен ред. Съжалявам, в случай че този жанр на връзка е провокирал отрицателни страсти. Не съм желал да обидя никого, само че в случай че това е цената, която би трябвало да платя, с цел да може тематиката " Култура " да бъде на дневен ред в нашето общество, подготвен съм. " - споделя Атанасов.

Във днешното си видеообръщение той регистрира свършеното за 100 дни - 100 млн. лева повече в бюджета за просвета, 44 млн. лева за Национален кино център и българското кино, 30 млн. лева за Национален фонд " Култура ", 12 млн. лева за българските музеи, макар лъжите на опозицията, нови състезания за шефове на културните институции и слагане на ясни критерии за разходването на парите за просвета. Атанасов добавя, че оттук насетне всяка седмица ще споделя по едно видеопослание, отдадено на свършеното от ръководеното от него министерство.

Поведението на министъра на културата във видеоклипа от петък провокира серия остри реакции. Опозицията загатна за приложимост на опиати, вицепремиерът Корнелия Нинова дефинира случилото се като неуместно и грозно, а някои хора на изкуството го осмяха като разгласиха в обществените мрежи свои версии-имитация на държанието на Атанас Атанасов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР