Министърът на иновациите и растежа връчи първия сертификат клас А

...
Министърът на иновациите и растежа връчи първия сертификат клас А
Коментари Харесай

Министър Пулев: Заварихме 0 лв. изплатени насърчителни мерки, успяхме да изплатим 19 млн. лв. за 5 месеца

Министърът на нововъведенията и растежа връчи първия документ клас А за 2023 година на един от най-големите производители на ски съоръжение в света

От 2 август 2022 година до края на 2022 година Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) е изплатило близо 19 млн. лева за насърчителни ограничения по отношение на осъществяването на сертифицирани по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) капиталови планове. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев в Асеновград. Той бе там, с цел да връчи първия за годината документ клас А, публикуван по реда ЗНИ, на компанията „ Амер Спортс България “ ЕООД.

„ Когато влязох в кабинета на Министерството, заварих 0 лева изплатени за насърчителни ограничения по капиталови планове. В оптимално къс период успяхме да се активираме и да изплатим на основни работодатели 19 млн. лева за пет месеца “, съобщи Пулев.

Министър Пулев връчи документа на изпълнителния шеф на компанията Ивайло Петров. Фирмата е един от най-големите производители на ски съоръжение в света и е част от Тракия икономическа зона. Издаденият документ е за капиталовия план „ Завод за произвеждане на ски “ в Асеновград на стойност 10.7 млн. лева, където ще бъдат открити 125 нови работни места.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР