Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов проведе видео-разговор с

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов проведе видео-разговор с
Коментари Харесай

Министър Богданов проведе видео-разговор с министъра на икономиката на Украйна

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов организира видео-разговор с госпожа Юлия Свириденко, първи заместител министър-председател и министър на стопанската система на Украйна.

В рамките на диалога министрите разискаха вероятното присъединяване на български компании в следвоенното възобновяване и реорганизация на Украйна, както и взаимни планове за задълбочаване на двустранното икономическо и капиталово съдействие.

Министър Богданов акцентира, че Украйна е един от значимите и перспективни външнотърговски сътрудници на Република България. Той напомни, че през последните години външната търговия сред двете страни се характеризира със постоянен растеж на двустранния стокообмен. „ През 2022 година, търговията с Украйна надвишава 2,7% от общия стокообмен на България. Търговският оборот възлиза на малко над 3 милиарда щ. д., което е с 104,9% повече от миналата година.

По време на видео-разговора министърът на стопанската система на Украйна госпожа Свириденко показа и кандидатурата на Украйна за осъществяване на ЕКСПО 2030.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР