Министърът на икономиката Богдан Богданов освободи изпълнителния директор и борда

...
Министърът на икономиката Богдан Богданов освободи изпълнителния директор и борда
Коментари Харесай

Министърът на икономиката смени ръководството на ДКК, намали наполовина заплатите

Министърът на стопанската система Богдан Богданов освободи изпълнителния шеф и борда на шефовете на Държавната консолидационна компания, която ръководи предприятията в системата на министерството.

Новото управление е краткотрайно и ще работи с понижени на половина заплати, както разгласи министър Богданов.

Анализ на обществените предприятия в системата на министерството демонстрират повече от 680 млн.лв. неоправдани разноски, заяви Богдан Богданов.

Изпълнителният шеф Иван Зангочев и членовете на борда на шефовете са назначени краткотрайно за шест месеца, до провеждането на конкурс за непрекъснато управление.

Междувременно те би трябвало да стартират осъществяването на програмата по оздравяването на държавните предприятия в структурата на министерството с съответно сложени задания и периоди, заяви министър Богдан Богданов.

Изготвяне на бизнес стратегии за интервала 2024-2026 година, както и преструктуриране дълга на Държавната консолидационна компания към Българската банка за развиване, насъбран основно от заем за създаване на държавния комплекс, посочи Богданов:

" Екипът, който виждате през днешния ден, е с оптимален период на деяние 6 месеца. Колегите влизат с ясната задача да изпълнят заложените цели, всеки един от тях е определен персонално от мен ".

Министър Богдан Богданов заяви още, че неефективните държавни сдружения се лишават от представителни разноски, а за останалите ще се вкара предел от 5 000 лева годишно.

Д

КК ръководи капитал от над един милиарда лева като от единадесет сдружения шест са неефективни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР