Министърът на финансите не си е свършил работата и е

...
Министърът на финансите не си е свършил работата и е
Коментари Харесай

БСП: Министърът на финансите неправилно е разпределил парите за партиите

Министърът на финансите не си е приключил работата и е разпределил погрешно парите за партиите и обединенията. Отговорник за това е министърът на финансите. И това е записано в Закона за политическите партии. Това сподели пред БНР секретарят на ПГ на "БСП за България " и зам.- ръководител на правната комисия в Народно събрание Филип Попов във връзка изплатените допълнително суми по годишните дотации на партиите за интервала 2016 г.– 2018 година, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Той подсети, че точно в нормативните актове ясно е написано, че дотацията е 11 лева за глас и няма пояснение по какъв начин са станали повече, откакто методологията на пресмятане не е променяна.

"Има избран брой гласове на избор за партия или коалиция с по 11 лв. на глас. Няма нищо комплицирано в това пресмятане, явно министърът на финансите се е затруднил. Затова следва да понесе отговорност. Следва прокуратурата да развие следствието си във връзка с отговорността му, тъй като той би трябвало да управлява ", сподели още Филип Попов.

"Този, който правоприлага закона, носи отговорност. Имаме политическо решение в Българска социалистическа партия да спомагаме по всички вероятни способи за връщане на непозволено даденото ни от Министерството на финансите ", сподели Филип Попов.

"Работа на министъра на финансите е съответната партия или коалиция какъв брой пари би трябвало да получи в няколко транша ", разясни той и добави, че не може да поеме виновността на този, който не си е приключил работата.

"Това е отвън нашата партия като компетентност, както и на другите партии. Всички са разчитали, че Министерството на финансите си е свършило работата ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР