Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън се обади на

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън се обади на
Коментари Харесай

Юрий Тавровский: Защо САЩ смекчават антикитайските санкции?

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън се обади на китайския вицепремиер Лиу Хе на 4 юли. Според китайската новинарска организация „ Синхуа “ те " прагматично и почтено обмениха отзиви по отношение на макроикономическата обстановка и стабилността на международните индустриални и транспортни вериги ". Фокусът беше върху по-ограничени и неотложни въпроси - още тази седмица във Вашингтон е допустимо да бъде оповестено премахването на спомагателните мита, наложени от 2018 година върху китайски артикули.

В Пекин са склонни да преглеждат частичното унищожаване на глобите не като жест на благосклонност, а като фактическо самопризнание за слабата позиция на Америка в комерсиалната война с Китай. Неефективността на американската стопанска система провокира внезапно повишение на инфлацията, която доближи към 9%. От налагането на спомагателните мита през 2018 година американските корпорации са изгубили повече от 1,7 трилиона $. Всяко американско семейство надплаща 1300 $ годишно за нужните артикули. Тези числа бяха представени неотдавна от китайския дипломат в Съединените щати Чин Ган в негово изявление. Друг посланик, прессекретарят на китайското външно министерство Джао Лиджиан, сподели, че по време на тригодишната комерсиална война американският експорт за Китай е бил по-нисък, в сравнение с през 2017 година В резултат на това Америка е изгубила 240 000 работни места.

Евентуалното облекчение на антикитайските наказания не значи завършек на Студената война и в най-хубавия случай ще бъде краткотрайно помирение. „ Блумбърг “, разяснявайки диалозите сред Йелън и Лиу Хе, показва, че администрацията на Байдън е на път да стартира следствие за ролята на държавните дотации в индустриалното развиване на Китай. Както нормално, следствието ще завърши с нови наказания. Вече са набелязани цели - износът на модерни китайски технологии. Пекин не не помни същия апел на Йелън за налагане на „ парализиращи наказания “ против КНР при положение на отвод да се причисли към антируската икономическа експанзия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР