Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети Мини Марица-изток“. Визитата е

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети Мини Марица-изток“. Визитата е
Коментари Харесай

Министър Петкова посети протестиращите работници в Мини Марица-изток“

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети „ Мини Марица-изток “. Визитата е в продължение на диалозите от предходната седмица, когато миньори стачкуваха с искане за повишение на цената на въглищата, а енергийният министър пое ангажимент да отиде на място в сдружението, с цел да се запознае с настоящата конюнктура в мините.

 Теменужка Петкова, министър на енергетиката Теменужка Петкова, министър на енергетиката © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Теменужка Петкова е установила, че част от оборудването в сдружението е остаряло и като образец уточни, че в един от рудниците има 60-годишен екскаватор, само че акцентира, че напъните на Министерството са ориентирани към вложения в нова техника. В момента е в ход социална поръчка за цялостна рехабилитация на 5 багера за 85 милиона лв., акцентира енергийният министър и добави, че мините имат позитивен финансов резултат.

Предстои да се водят диалози за нарастване на цената на въглищата-основното искане на миньорите.
Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Ще желая от сътрудниците от „ Мин план “ да ми приготвят един сериозен, изчерпателен разбор, по тази причина какво е действителното положение на това, което и аз през днешния ден видях, това, което сътрудниците всекидневно се сблъскват като проблеми с всички тези обстановки и фактори. В същото време не би трябвало и да забравяме и да не отчитаме това, което е направено до сегашния миг, това, което се прави все още. Така че това, което мога да кажа „ Диалогът ни продължава “.
Министърът на енергетиката сподели още, че предстоят договаряния с американските централи дали да бъдат разтрогнати договорите им с българската страна, като Петкова има вяра, че ще бъде открито уравновесено решение, удовлетворяващо и двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР