Министърът на енергетиката откри учебната година в гимназията, която е

...
Министърът на енергетиката откри учебната година в гимназията, която е
Коментари Харесай

Росен Христов: Действията на правителството вече дават резултат върху цената на газа

Министърът на енергетиката откри образователната година в гимназията, която е приключил

“Идеята ни е да осигурим газ в по-големи количества от тези, които ни трябват, с цел да можем да прекосяваме от един източник към различен. Целта ни е да получаваме газ от разнообразни източници – полутечен посредством терминалите в Гърция и Турция и тръбен газ, тъй като диверсификация не значи да сменяем един източник с различен. Диверсификация значи, когато един източник не е наличен, каквито и да са аргументите, да имаме други варианти, с цел да подсигуряваме доставките на газ ”. Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов пред публицисти при визитата му във Варна.
Според него дейностите на държавното управление към този момент дават резултат. “Ако сравните цените за септември и тези, които са вследствие на контрактуваните от нас доставки за октомври, разликата е забележителна – приказваме за едни 30% понижение. Ако успеем да изпълним всички договаряния с фирмите, които сега имат интерес, чакам цената за ноември да падне с още 10% ”, сподели още Христов.
В морската столица енергийният министър бе посетител за откриването на образователната година в Професионалната гимназия по строителство и архитектура “Васил Левски ”, която е приключил с отличие. Христов съобщи, че образованието в учебното заведение му е дало добра основа и му оказва помощ и през днешния ден в областта на енергетиката. Той изрече поддръжката си за дуалното образование, което съгласно него действително дава вероятност както на младежите, по този начин и на стопанската система ни. Директорът на образователното заведение Мария Петрова го изненада, като му сподели персоналното му досие с всички оценки през годините на образование.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР