Министърът на електронното управление Божидар Божанов даде подробности как правителството

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов даде подробности как правителството
Коментари Харесай

Няма да режем администрацията на парче, заяви Божидар Божанов

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов даде детайлности по какъв начин държавното управление счита да извърши желанията си за редуциране на администрацията.

" Не чакаме да режем просто на парче, а би трябвало да забележим къде дефицита администрация, къде е прекомерно доста, да прелеем функционалности и задания. Администрацията в действителност приветства електронното ръководство, тъй като това улеснява и нейната работа ", разяснява министърът.

Той подчертава, че концепцията на електронното ръководство е не просто да махнем едни гишета и да ги сменяем с тиктакане неведнъж по телефони или преносими компютри, а страната да не занимава жителите със себе си, разясни Божанов и акцентира главния резултат от електронното ръководство

" Това е изгубено време за бизнеса, нерви, лимитира корупционния риск, колкото по-малко живи взаимоотношения сред жители, бизнеса и администрацията има, толкоз по-малко е рискът от корупция ", сподели Божидар Божанов в телевизионно изявление.

Според данни от синдиката КТ " Подкрепа " над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от следващата година. Синдикалистите обаче са срещу този ход, макар че все още броя на администрацията е 142 хиляди души, като над 11 хиляди незаетите места. 

От друга страна препоръчаното от новото съдружно държавно управление намаляване на служителите се поддържа от работодателски организации, които даже считат, че реформата и съкращаването на държавната администрация може да бъде по-амбициозно.

Както " Банкеръ " към този момент писа, концепциите на кабинета " Петков " бяха в началото обявени от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Според Василев сега безработицата е доста ниска и сега пазарът на труда може да поеме освободените. Идеята му е всеки министър да извърши проекта като огледа личната си администрация и отстрани неефективно работещите структури. Предвижда се дублиращи се звена в разнообразни ведомства да бъдат обединени в център за споделени услуги. Финансовият министър подчертава и точно върху обстоятелството, че има много работещи в администрацията в пенсионна възраст.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР