Министър-председателят заяви, че ще приеме препоръките от към България. Ще

...
Министър-председателят заяви, че ще приеме препоръките от към България. Ще
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Хората излизат на улиците, когато медиите спрат да са критични

Министър-председателят съобщи, че ще одобри рекомендациите от към България. Ще се изненадам, в случай че фактически стартират да се извършват рекомендациите от отчета. Но по този начин или инак - доста е значимо положението на медийната среда да стартира да се оправя.
Това съобщи в предаването медийният специалист доцент Георги Лозанов във връзка констатациите в отчета на Брюксел за положението на медийния бранш у нас и ролята на върховенството на закона.
Важно е в този момент кой споделя нещата, които ние към този момент знаем във връзка с медиите, означи доцент Лозанов. По думите му сега не липсват гласове, които да посочват проблемите у нас - изключително в ерата на интернет. " Всеки критически глас по някакъв метод е защитаван от едни лоялни медийни гласове и се получава една общо взето смътна картина, като проблемите се замитат под килима ", сподели доцент Лозанов. Според него този развой е неприятен и за медиите, и за властта, тъй като най-после той изкарва хората на улицата. " Колкото повече медията не извършва своята критическа функционалност, в случай че този основен медиен либерален механизъм не работи, рано или късно хората излизат на улиците и стартират да желаят оставка на ръководещите ", уверен е Героги Лозанов.
По думите на специалиста през всичките години на обществено-демократичен развой критическите гласове са тези, които са спасявали. " Заради това имаме проблем със свободата на словото, поради неефективността на критическите медийни гласове ", означи доцент Лозанов. Всеки може да приказва на всички места, само че властта заглушава и отклонява критическите гласове с други гласове, които минават в това число през държавната реклама, уточни Георги Лозанов.
Какво би трябвало да се направи за оздравяването на медийната среда у нас - целия диалог с доцент Георги Лозанов гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР