Министър-председателят на Великобритания Лиз Тръс отбеляза, че военната помощ на

...
Министър-председателят на Великобритания Лиз Тръс отбеляза, че военната помощ на
Коментари Харесай

Британският премиер Лиз Тръс: През 2023 година помощта на Великобритания за Украйна може да се увеличи

Министър-председателят на Англия Лиз Тръс означи, че военната помощ на Лондон за Киев през 2023 година може да надскочи днешните индикатори от 2,3 милиарда лири стерлинги. Това написа в известие на държавния уебсайт. 
 
" Украинските победи през последните седмици са вдъхновяващи. Отново и още веднъж тези смели хора хвърляха предизвикателство към тези, които се съмняваха, и демонстрираха какво могат да реализират, когато получават военна, икономическа и политическа поддръжка, от която се нуждаят ", акцентира Тръс. 
 
И продължава: " Моето обръщение към украинския народ е такова: Обединеното кралство ще продължи да бъде до вас във вашия път. Вашата сигурност е и наша сигурност ". 
 
Тя отбелязва, че размерите на военната помощ, които ще получи Украйна през 2023 година ще подхождат на предоставената през сегашната година, или ще ги надвишават. В момента Англия е вторият по мярка на оръжейната помощ донор на сражаващата се против съветската експанзия Украйна със сумата от 2,3 милиарда фунта.
 
Освен това, от 2015 година до момента Британия е обучила към 27 000 украински военни. А през последната година Лондон е изпратил на Киев стотици ракети, пет системи за Противовъздушна отбрана, 120 единици бронетехника и повече от 200 000 единици несмъртоносна военна техника. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР