Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин подписа днес заповед, с която

...
Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин подписа днес заповед, с която
Коментари Харесай

И ТАСС не беше пожалена. Назначиха ѝ нов директор, максимално лоялен на Путин

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин подписа през днешния ден заповед, с която Сергей Михайлов е освободен от поста общоприет шеф на осведомителната организация ТАСС.

Михайлов ще бъде заменен от Андрей Кондрашов, който до момента беше първи заместник-генерален шеф на ВГТРК - Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания. През юни Европейски Съюз включи Кондрашов в 11-ия си пакет от наказания - в отговор на войната на Русия против Украйна.

Андрей Кондрашов е оптимално предан на съветския президент Владимир Путин, през 2018 година дори беше прессекретар на предизборния му щаб. Водил е пропагандните излъчвания " Вести " и " Вести недели ". Автор е на кино лентата " Крим. Пътят към дома ", отдаден на анексирането на украинския полуостров от Русия през 2014 година Значителна част от кино лентата е изявление с Владимир Путин за персоналното му присъединяване в събитията в Крим през март 2014 година Кондрашов сътвори и " биографичен " филм за президента - " Путин ".

52-годишният Сергей Михайлов ръководеше ТАСС от 2012 година насам. Той е освободен от поста общоприет шеф " по лично предпочитание ", само че от ТАСС не оповестяват повече информация за аргументите за решението му.

Догодина ТАСС ще празнува своята 120-а годишнина. Тя е основана през 1904 година като Санктпетербургска телеграфна организация, първата публична новинарска организация в Русия. Името ТАСС е останало от ерата на Съюз на съветските социалистически републики, като абревиатурата значи Телеграфна организация на Съветския съюз, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР