Министър-председателят на Република Корея Ли Нак-Йон пристигна на официално посещение

...
Министър-председателят на Република Корея Ли Нак-Йон пристигна на официално посещение
Коментари Харесай

Южнокорейският премиер пристигна в София с авторитетна бизнес делегация


Министър-председателят на Република Корея Ли Нак-Йон дойде на публично посещаване в България.

На идната му среща с премиера Бойко Борисов и в пленарните диалози сред държавните делегации ще бъдат разисквани опциите за задълбочаване на двустранното съдействие в региона на търговията, вложенията и нововъведенията.

Конкретна стъпка за икономическото взаимоотношение ще бъде учредяването на Българо-корейска комерсиална камара. Форумът ще бъде открит от двамата министър председатели.
 Премиерът на Корея е придружаван от авторитетна бизнес делегация Премиерът на Корея е придружаван от авторитетна бизнес делегация / БГНЕС
[i]"Търговска и Индустриална Камара на Република България и Република Корея" е проведена взаимно от български и корейски търговски и индустриални сдружения, които имат дълготраен сполучлив опит в деловите връзки сред двете страни. Камарата поддържа активността на сдружения, които развиват двустранните търговски и индустриални действия, спомага за увеличение на стокообмена и вложенията.

Представлява се от ръководителя Калин Дамянов, генералния секретар Савина Константинова и от общо дванадесет членен ръб от български и корейски предприемачи. [/i]

Премиерът на Корея е придружаван от авторитетна бизнес делегация с ръководителите на "Корейската Камара за Търговия и Индустрия", "Хюндай Мотор Къмпани", "Самсунг Електроникс", електрическата компания "КОЕН" и компанията "Тонг Янг Мулсан".

Ще участват посланиците на България и Корея, почетните консули на Корея у нас, генералният шеф на организацията за поощряване на бизнеса - КОТРА, дипломати, публични лица и предприемачи.

Гостът ще бъде признат и от президента Румен Радев на „ Дондуков ” 2. По време на формалното си посещаване Ли Нак-Йон ще бъде посетител и на публична вечеря, давана от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР