Министър-председателят на Педро Санчес подкрепи идеята за премахване на имунитета

...
Министър-председателят на Педро Санчес подкрепи идеята за премахване на имунитета
Коментари Харесай

Испанският крал може да остане без имунитет?

Министър-председателят на Педро Санчес поддържа концепцията за унищожаване на имунитета на монарха, заложен в Конституцията на страната. Съответното изказване министър председателят направи в изявление за радиостанция Cadena SER, съобщи организация Фокус.

„ Мисля, че няма потребност да се признава този статут във връзка с президента “, посочи Санчес.
 Испания се кани да забрани проституцията Испания се кани да забрани проституцията
" Ще премахнем проституцията, поробваща дамите в страната ни ", това съобщи испанският министър председател Педро Санчес на конгрес на социалистите. По...

Чл. 56 алинея 3 от Конституцията на Испания гласи, че „ личността на краля е неприкосновена и той не предстои на отговорност “. По-рано министър председателят не изключи опцията да се създадат промени в Основния закон на страната за ограничение на имунитета на монарха.

Изявленията пристигнаха на фона на скандал с Хуан Карлос I, който абдикира от испанския престол през 2014 година Преходът на Испания към демокрацията се свързва с бащата на Филип VI. Въпреки че против Хуан Карлос I няма повдигнати обвинявания в Испания, в страната текат няколко следствия, които са от голяма важност за неговата активност.

На 3 август 2020 година стана публично известно, че почетният монарх е уведомил сина си, крал Филип VI, за решението си да напусне страната. Оттогава той е в ОАЕ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР