Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис покани лидери на страните от

...
Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис покани лидери на страните от
Коментари Харесай

Гърция ще бъде домакин на лидерите на Западните Балкани и ЕС за преговори за разширяване

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис предложения водачи на страните от Западните Балкани и чиновници на Европейски Съюз в Атина в понеделник вечерта за вечеря и неофициална полемика по отношение на разширението на Европейски Съюз и европейското бъдеще на района, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

На срещата ще бъдат: президентът на Сърбия Александър Вучич, на Черна гора Яков Милатович, министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачески, министър председателят на Косово Албин Курти и ръководителят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Боряна Кристо. Лидерите на Албания, която беше поканена на равнище президент, и Словения споделиха, че не могат да участват.

В неофициалната вечеря ще се включат и водачите на страните от района, които са членки на Европейски Съюз: министър председателят на България Николай Денков, на Хърватия Андрей Пленкович и на Румъния Йон-Марсел Чолаку.

Европейски Съюз ще бъде представляван от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Вечерята ще се организира в Maximos Mansion от 20:15 часа.

На 21 юни ще се навършат 20 години от Декларацията от Солун на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която проправи пътя за консолидираното на доста страни от района в Европейски Съюз, споделиха държавни източници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР