Министър-председателят Кирил Петков се срещна с държавния секретар на Франция

...
Министър-председателят Кирил Петков се срещна с държавния секретар на Франция
Коментари Харесай

Петков запозна френския държавен секретар с приоритетите на новото правителство

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с държавния секретар на Франция по европейските въпроси Клеман Бон, оповестиха от държавната пресслужба.

Двамата разискаха целите на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз, което стартира на 1 януари 2022 година и ще продължи през идващите шест месеца.

Премиерът Кирил Петков потвърди  готовността на България да взе участие интензивно в общоевропейските старания за запазване на външните граници на общността , за върховенството на закона и икономическите промени . Важни са ограниченията на Европейския съюз за превъзмогване на енергийната рецесия , съгласиха се Петков и Бон.

Клеман Бон увери, че Франция прави оценка високо българските старания във връзка с интеграцията на Западните Балкани към Европейски Съюз и развиването на добросъседските връзки.

От своя страна, министър председателят Петков срещна френския държавен секретар с главните цели на новото българско държавно управление, което може да употребява френския опит в сфери като дигитализацията. Кирил Петков подчертава също върху желанието за по-тясно съдействие сред България и Франция, в полза на двата народа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР