Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис
Коментари Харесай

Срещата в София ще даде нова енергия на Балканите според Ципрас

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с гръцкия министър председател Алексис Ципрас. Премиерът поздрави Ципрас за огромния християнски празник Гергьовден, който се отбелязва с особена респект и в двете страни.

В хора на диалога Ципрас е декларирал пред премиера, че високо цени персоналния му ангажимент за ремонта на Зографския манастир. По думите на Ципрас това е жест, получил признанието на хилядите поклонници, посещаващи свещеното място.

Двамата министър председатели са разискали и идната среща на върха в София във формат Европейски Съюз - Западните Балкани. От своя страна Ципрас е декларирал, че както за българското, по този начин и за гръцкото държавно управление стабилността, мирът и развиването на Балканите са главен приоритет.
Той също по този начин приветствал слагането на тематиката за бъдещето на страните от Западните Балкани и стабилността на континента от България в дневния ред на Европейския съюз.

По време на диалога Ципрас е удостоверил присъединяване си в срещата на върха на 17 май. Очакванията на двамата министър председатели са, че срещата ще даде нова сила за развиване на района.

По време на диалога Борисов благодари на премиера на Гърция за гостоприемството и вниманието, с което беше посрещнат при визитата си в Света гора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР