Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на

...
Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов поиска и прие оставката на социалния министър Бисер Петков

Министър-председателят Бойко Борисов изиска и одобри оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, заяви пресслужбата на Министерския съвет. Кадровото решение на премиера е възоснова на насъбрани във времето учредения. Министър-председателят Борисов смята, че темповете, с които Министерството на труда и обществената политика работи, не дават отговор на обществено-политическите упования.

Вижте повече детайлности в директното включване на Мария Чернева.

Това е втора оставка за министър Бисер Петков. Напрежението стартира още предишното лято с палатковия лагер на майките на деца с увреждания пред Народното събрание. Още тогава министър Петков подаде оставка, която Борисов одобри. Майки и някои организации обаче застанаха зад личността на министъра и настояха той да бъде върнат на поста си, което министър председателят направи.

През последните седмици главните проблеми в ресора на обществения министър бяха свързани със Закона за обществените услуги, неяснотите към втория пенсионен дирек и парите за него; митингите на обществените служащи за по-добри условия на работа; както и отчетът на правозащитни организации, твърдящ че неприятните практики в центровете за настаняване на деца от фамилен вид не престават.
 Министър Петков:Очаквам от институциите ефикасни ограничения за казуса с болничните Министър Петков:Очаквам от институциите ефикасни ограничения за казуса с болничните
Пенсията от втория застрахователен дирек не постоянно ще компенсира понижението на пенсията по главния застрахователен дирек. Затова министърът на труда и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР