Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е обсъдил развитието на бойните

...
Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е обсъдил развитието на бойните
Коментари Харесай

Бойко Борисов обсъдил развитието на бойните спортове с шефа на световната борба

Министър-председателят Бойко Борисов разгласи, че е разискал развиването на бойните спортове в България с президента на Международната федерация по битка Ненад Лалович.

Сърбинът е посетител на международното състезание по битка за кадети, което се организира в зала " Арена Армеец " до 4 август, изясни министър председателят във " Facebook ". За организацията на шампионата страната отпусна 350 хиляди лв..

" През последните години страната ни зае място измежду водещите сили в международната битка при дамите, като на последното европейско състезание българските състезателки отстъпиха само на състава на Украйна. От четири години насам страната отделя спомагателни финансови средства за развиване на женската битка. Като тласък за най-успешния спорт България всяка година провежда интернационалните надпревари по битка от най-голям сан за разнообразни възрастови групи ", разгласи министърът на спорта Красен Кралев.

На срещата е била разисквана кандидатурата на България за домакинство на международно състезание по битка за дами и мъже през 2023 година, което ще е и олимпийска подготовка за игрите в Париж през 2024 година На срещата са участвали още ръководителят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК и ръководител на юридическата и етична комисия на Международната федерация по битка Белчо Горанов и президентът на българската федерация Христо Маринов.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР