Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Естония Юрий Ратас обсъдиха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Естония Юрий Ратас обсъдиха
Коментари Харесай

Какво има в златистата кутийка, която се появи на СНИМКА на премиера Борисов и естонския му колега?

Министър-председателят Бойко Борисов и министър председателят на Естония Юрий Ратас разискаха осъществяването на програмата на Триото ръководи на Съвета на Европейски Съюз – Естония, България и Австрия. Двамата разговаряха преди днешната работна сесия на Европейския съвет в Брюксел. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.







Коментирано бе свършеното по време на Естонското председателство и тематиките, чието осъществяване ще продължи след 1 януари 2018 година

Премиерът Борисов приветства новаторския и друг метод, който Ратас е приложил по време на Естонското председателство, и акцентира, че целите от него са залегнали и в Българското председателство, най-много в секторите “дигитализация” и “киберсигурност”.


Борисов и Ратас се сплотиха към мнението за нуждата от изключително внимание към Западните Балкани.

„ Всички имаме интерес от това районът да бъде по-сигурен, по-стабилен и да отбелязва забележителен прогрес. Изключително значимо е хората от Западните Балкани да знаят, че могат да разчитат на Европа и нейната солидарност”, акцентира министър председателят Борисов.


Позитивната стратегия, която си сложиха Естония, България и Австрия, насочена към бъдещето и към реализиране на съответни резултати, ще продължи, показаха двамата водачи. Държавите от Триото ще устояват своите цели, свързани със сигурността на европейските жители, повишението на заетостта, икономическия напредък, продължение на кохезията и стабилизирането на прилежащите на Европейски Съюз страни, стана ясно още от срещата на Борисов и Ратас.

Естонският министър председател поздрави българския министър-председател за положителната подготовка на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и му пожела триумф. Бойко Борисов от своя страна подсигурява, че ще има цялостна последователност по обрисуваните цели и предложения Юрий Ратас в София.

Интерес обаче провокира дребен златист подарък, оплетен с алена панделка, който бе в ръцете на Ратас. Така и не стана ясно той ли е получил подарък от Борисов или пък българският министър председател е взел златистата кутийка от сътрудника си.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР