Министър-председателят Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев твърдо отрекоха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев твърдо отрекоха
Коментари Харесай

Борисов и Ананиев: Не преплитаме детските надбавките и заплатите на полицаите

Министър-председателят Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев твърдо отхвърлиха във вторник, че.

" Това, което излезе в средствата за всеобща информация, че има някакво опълчване сред приемането на 15-процентно нарастване на заплатите на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи и родителите на деца, които получават детски добавки, не е правилно. Необходимият запас за увеличение на работните заплати в системата на Министерство на вътрешните работи бяха обезпечени от преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет ", съобщи в Министерски съвет финансовият министър Кирил Ананиев.

По същата тематика Бойко Борисов разяснява:

" Високо ценим работата на българските чиновници в Министерство на вътрешните работи, по тази причина - 15% нарастване на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, само че първо - там бяха доста ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях. Навсякъде ни подлагаха на критика, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лв. надбавки. Затова се върнахме на остарелия вид, мисля, че е обективен и прецизен и той няма нищо общо с служителите на реда, нищо общо със чиновниците на Министерство на вътрешните работи, тъй че не ги преплитайте двете неща, тъй като първо - не е почтено, второ - не е красиво ".

Дали е " красиво " и " почтено " преплитането на спестените 204.8 млн. лева от отхвърли от концепцията за универсални детски надбавки през 2021 година със заплатите на лекари и служители на реда, е право на мнение на министър-председателя. Самото " преплитане " обаче не е плод на медийни тълкования, а е написано " черно на бяло " в претекстовете на Даниела Дариткова, Менда Стоянова и всички техни сътрудници депутати от партията на Борисов в предложенията за промени в Бюджет 2021 сред първо и второ четене.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР