Министър-председателят Бойко Борисов е домакин на четиристранната среща на високо

...
Министър-председателят Бойко Борисов е домакин на четиристранната среща на високо
Коментари Харесай

Бойко Борисов е домакин на четиристранна среща в резиденция Евксиноград

Министър-председателят Бойко Борисов е хазаин на четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия. Форумът се организира в резиденция " Евксиноград " във Варна. Премиерите Борисов, Ципрас и Дънчила и сръбският президент Вучич разискват развиването на взаимните инфраструктурни планове и задълбочаването на районната непоклатимост. На работния обяд взе участие и израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Рано тази заран министър председателят Бойко Борисов посрещна поотделно всеки един от своите сътрудници и благодари за тяхната сериозна ангажираност към формата. По думите му, самия факт, че това е втора среща в границите на 6 месеца след Букурещ, е доказателство за работливост на формата, който способства за задълбочаване на районното съдействие и за развиване на добросъседските връзки със шерване на общи отговорности за укрепването на сигурността, икономическото развиване и свързаността на района.

Борисов изрази убеденост, че диалозите по плановете ще продължат с договорености за бързо осъществяване на практическите планове. От тук нататък, съгласно Бойко Борисов, наличието на израелския министър председател Бенямин Нетаняху също ще бъде в полза на разговора.

По-рано тази заран на работа закуска с Нетаняху, министър председателят Борисов акцентира, че с негово присъединяване в тази среща на най-високо ниво е на разположение отлична опция за подсилване на регионалkата сигурност и непоклатимост, и съдействие сред Израел и балканските страни в редица планове, както в стопански, по този начин и в политически аспект.

 ​Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху на работна закуска в резиденция ​Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху на работна закуска в резиденция "Евксиноград "
Министър-председателят Бойко Борисов и израелският министър председател Бенямин Нетаняху организираха работна закуска в резиденция "Евксиноград ", където по-късно през днешния ден...

Сръбският президент Александър Вучич благодари за гостоприемството и добави, че за Сърбия извършените срещи са от особена значимост. По отношение на Сърбия са разисквани няколко значими области, като едната от тях е енергийната сигурност и построяването на така наречен „ Балкански маршрут “, добави той. Друга разисквана тематика са инфраструктурните планове. Сръбският президент означи, че е провел двустранна среща с израелския министър председател Нетаняхуи изрази вяра той да посети Сърбия в скоро време.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас посочи значимостта на тази четиристранна среща на върха и благодари за наличието на израелския министър председател Нетаняху. Той оцени високо Българското европредседателство, проправило пътя към евроинтеграцията на Западните Балкани. Ципрас добави, че ще се подпишат съглашение за създаване на жп линия Бургас-Александруполис и създаване на скоростен път от Александруполис до границата с България. Алексис Ципрас акцентира значимостта на енергийната сигурност на Балканите и изрази вярата, че съдействието в този формат ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР